Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) е изслушал кандидата за председател

...
Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) е изслушал кандидата за председател
Коментари Харесай

Пленумът на ВКС подкрепи Галина Захарова

Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) е изслушал претендента за ръководител на Върховен касационен съд арбитър Галина Захарова. Пленумът се е провел през вчерашния ден, оповестяват от Върховен касационен съд.

Заседанието на Пленума на Върховен касационен съд е извършено с присъединяване на 81 висши съдии, като с 80 гласа " за " и 0 гласа " срещу " (в гласуването не взе участие арбитър Галина Захарова) е признато решение, с което Пленумът на Върховен касационен съд показва мнение, че претендентът за ръководител на Върховния касационен съд Галина Захарова има качествата по член 170, алинея 4 и алинея 5 от Закона за правосъдната власт и показва безапелационна поддръжка за Галина Захарова - претендент за ръководител на Върховния касационен съд, която има нужните качества да отстоява независимостта на съда и на правосъдната власт.

Галина Захарова е единственият претендент за поста на Лозан Панов, чийто мандат изтича до край този месец. Захарова получи поддръжката на Съюзът на съдиите в България.

Изслушването на Галина Захарова пред Висш съдебен съвет ще бъде в петък, 14 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР